Fight and conquer online   [ Return to the age of knights and castles: Grab the sceptre and lead your small civilisation into the glory! ]
Завтра зима - 1 Декабря 2011 - Блоги - ПарФея

Форма входа
Меню сайта
Статистика
Календарь
«  Декабрь 2011  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Категории раздела
Снег [19]
ninfeo_mio [2]
KFox [3]
Главная » 2011 » Декабрь » 1 » Завтра зима
00:23
Завтра зима
Кто оденет зимнее солнце?
В небе как на флаге японцев...


На старт! Увага! Ма-а-арш! І мільйони ненажерливих споживачів полетять до прилавків магазинів у безумі - скуповувати речі, що втратять свою актуальність одразу після свята з чудернацькою назвою "Старий Новий рік". Перший день зими ще пахне осінньо, але вже оптимістично. Смуток в'янучої природи залишився в минулому. Назавжди до наступної осені. Попереду - сніг, мороз, крига, шлейфи важких солодко-гірких парфумів, змерзлі пальці, активність навпіл з непереборною сонливістю і нестримне бажання поринути у літо, хоча б на хвилинку, хоча б на секундочку. Але штучно синтезовані аромати стиглих фруктів не допомагають. Бо хто ж одягає шовк, коли за вікном у кращому випадку нуль по Цельсію? Треба загортатися у кашмірно-ванільні, пекучо-цинамонові аромати, ті, що гріють, навіть коли на тобі немає зовсім ніякого одягу. Колись я навіть не підозрювала, що існують на світі парфуми, імітуючі запах ванілі чи інших кондитерських прянощів. Бо навіщо? З молоком матері народжені у двадцятому столітті всотали істину: жінка не повинна пахнути кухнею і всим, що з цим пов'язано. І крапка. До ваших послуг небесно-холодні альдегіди, колючі неприступні шипри (брат каже, що це парфуми для нещасливих), врешті, акватично-озонові парфумерні привіти 1990-х. Часи змінюються, змія скидає стару шкіру і - їстівні аромати стають парфумами. Вони ваблять. Від них віє добром і спогадами про торт з дитинства - великий, з кремовими трояндочками, торжество кітчу і холестерину над здоровим глуздом. Моя мама (колись давно) пахла Fidji by Guy Laroche і ніколи не пекла тортів - хіба можуть жінки з надзвичайно ніжними і тонкими руками і талією 55 сантиметрів поратися на кухні? Блюзнірство! Але ваніль я люблю. Від духів з ваніллю віє розімлілим спокоєм - пантері не треба чигати на здобич, вона сама прийшла і готова стрибнути в її лапи, байдуже, що потім цвиркне кров з-під пазурів і ранок може не настати. З роллю такого чаклунського зілля, крема фірми "Воланд і Ко", прекрасно справлявся парфумований лосьон для тіла Casmir Chopard. Дивно і трохи смішно, коли вдихнувши той запах, скелі починали мурчати...

Нині вибір парфумерних ванілей дивовижно широкий, але не багатий (всі хочуть бути пантерами, не зважаючи на власну сутність). Часто-густо вони синтетичні і тому позбавлені справжньої краси, як самодіяльність у районному клубі. Ніби в ноти попадають, але вії - штучні і погано приклеєні, помада занадто яскрава, рухи - різкі, а плаття пошите із штори. Плебейка, відверто кажучи. Або інше - під тягарем ста тисяч компонентів Vanilla planifolia в'яне, блякне і щезає по-англійськи. Третій варіант - коли галасу нароблено на мільйон, а вийшов той самий торт з радянської кондитерської. Талановито зроблені парфуми з домінантою ванілі - рідкість, і, таким чином, правдива чи хоча б просто красива квітка цієї орхідеї - така ж рідкість, як квітка папороті. Хоча несподівано красиво компонент звучить у Angelique Noir Guerlain (Guerlain всю свою вікову історію поводиться з ним, як гімнаст у цирку - жонглює так, що аж перехоплює подих), Guet-Apens Guerlain, Collection Extraordinaire Orchidee Vanille Van Cleef & Arpels і...так-так, Vanilla Fields Coty виключно у концентрації "парфуми". Знавці рекомендують спробувати також Vanille 44 Le Labo, Private Blend: Tobacco Vanille Tom Ford (свята правда, це чудово).
...Що там показує термометр за вікном?
Категория: Снег | Просмотров: 148 | Добавил: Снег | Теги: ваніль, Герлен, чудернацьке, парфуми, vanilla perfume
Всего комментариев: 5
+1  
5 AnKa   (08 Декабрь 2011 18:20)
Я не фанат ванілі, але цілком погоджуюсь щодо фордівської Табак-Ваніль. Він неначе магія. Шеберхнеш головою - і навколо розпливається табачне облако, і ти пливеш в ньому з заплющеними очима, заспокоєний і одурманений. І крізь заплющенні вії наче сонце пробивається і пахне ваніль - така тепла, така духмяна, така зваблива.

+1  
3 Safari   (01 Декабрь 2011 16:27)
Снежана, Вы прекрасно пишите! я не знаю, что еще добавить, какие подобрать слова...спасибо!

0  
4 Снег   (04 Декабрь 2011 01:42)
Спасибо Вам! smile

0  
2 Снег   (01 Декабрь 2011 09:21)
beer дякую:))

+2  
1 KFox   (01 Декабрь 2011 02:03)
Термометр за вікном показує оптимістичні +3, слабеньке завивання вітру натякає, що перший день зими насправді мало чим відрізняється від останніх днів осені, жінка і справді не повинна пахтіти кухнею (нею має відгонити лише сама кухня!))), ваніль - не лише кондитерський компонент, і зігрітися ароматом - це ледь не найкраще з зимових вражень, дане нам у відчуття! Візьміть Опіум, він зігріє))) А якщо не тільки парфюм візьмете, то ще й настроєм розживетеся)))

ПиСи. Снєжка, не припиняю радіти твоїм текстам і насолоджуватися тією легкістю, з якою в тебе "ростуть вірши, не відаючи сорому...."))))))))))))))

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

ПарФея © 2012
Создать сайт бесплатно
Погода в Украине