Отключить рекламуСоздать сайт бесплатно
Історія про багату жінку і дешеві парфуми - 25 Сентября 2011 - Блоги - ПарФея

Форма входа
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 10
Гостей: 3
Пользователей: 7
nkuzy, April, Nataliopop, Ария, Labonita, Юлик79, Natta
Календарь
«  Сентябрь 2011  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Категории раздела
Снег [19]
ninfeo_mio [2]
KFox [3]
Главная » 2011 » Сентябрь » 25 » Історія про багату жінку і дешеві парфуми
23:36
Історія про багату жінку і дешеві парфуми
...Ось і настав час розказати цю історію, коли головний персонаж вже шикує янголів на небесах. Було це не так уже й давно, в губернському місті N, люди в якому народжувалися тільки для того, щоб заправитися бензином, купити ліків у аптеці, постригтися і померти. Місто було не таким вже й поганим, з огляду на тихе одноманіття життя. Хіба що дратувало, що там завжди понеділок. А так - місто як місто, нічого особливого з точки зору небесних тіл. Початок 2000-х років, себто Міленіум, по інерції ще приносив деяким людям надшвидкі і неймовірних розмірів статки. І ми, колектив маленької телекомпанії, потребували хоч трошки грошей на підтримку нових проектів від отих деяких людей. Коли привид голодної смерті вже хижо всміхався працівникам ТБ, Вона зявилася. Вона - шістдесятилітня патронеса кількох різновеликих компаній, які займалися інвестиціями, бухобліком та аудитом, юридичними послугами, банківськими операціями, словом - бог зна чим. Дивлячись на таких людей навіть не віриться, що зроблені вони з плоті і крові, радше з граніту і бронзи. Словом, то була жінка рідкісних розмірів і грізної вдачі. Вона не кульгала, але ходила, припадаючи солідною вагою на тростину, яку їй прислав з Індії учень, колишній головбух корпорації з надто гучною назвою. Корпорація розчинилася в повітрі разом з головбухом, який через кілька років матеріалізувався в Гоа, просвітлений і лисий... Монументальність форм Патронеси підкреслювалася різким голосом і повільними інтонаціями, а також зачіскою "хімія", популярність якої припала ще на початок її клімаксу. І звісно ж, випудрене набіло обличчя і червона помада. І от Вона, перед тим як дати на хліб телевізійникам, вирішила завітати до нас у гості, щоб зсередини поглянути на наш творчий бедлам тире пересвідчитися , що грошики не пропадуть марно. Її невблаганно-чорний "Мерседес" прибув рівно о четвертій нуль-нуль за київським часом. "Дівчатка, будь ласка, постарайтеся!", - з благальним відчаєм у очах сказав директор. Ми притисли до себе папки з сценаріями і пішли підфарбуватися до гримерної. Не знаю який чорт нас смикнув напахтитися парфумами, які давненько вже стояли у кутку. Це були Catherine від Rasasi у зеленій гофрованій коробці з нахабним приписом мейд ін Франсе. Спочатку ними полилася я, а потім моя колега. Солодкаво-зелені ноти цієї пахучки переповнили кімнатку, ми весело гомоніли ні про що у парфумерному чаді, дмухали у пудрениці, сміялися, за вікном чудила осінь, і попереду було усе життя. У гримерку постукали - зірки, на вихід! І ми випурхнули звідти просто у обійми секретарки Патронеси. Молода жінка чомусь остовпіла, ніби ми якнайменше мали по дві голови і три ноги. "Вона не виносить сильних запахів парфумів" - патетично прошепотіла вона замість привітатися як годиться. Її слова чомусь збісили мене. "А я не виношу дурнів і слабаків. Але з цим якось треба жити, чи не так?". І різко розвернувшись, попрямувала у студію, з якої гуркотів бас Патронеси. За мною дріботіла перелякана колега.
- От ваших девочек хорошо пахнет, - задоволено зауважила Патронеса генеральному директорові, коли ми зайшли до студії і встигли тільки привітатися. - Я люблю, когда хорошо пахнет, - проказала вона, ніби ставлячи після кожного слова жирну крапку.
- Любите парфуми? - спитала я.
- Да. Очень. Раньше я любила Climat, - відповіла вона. І звернулася до директора: "Мне понравилось у вас. Значит, будем считать, что мы договорились!".
Пізніше виявилося, що Патронеса драконила підлеглих, то змушуючи змінювати парфуми на її смак, а то й звільняючи людей запросто, тільки тому, що їй не подобалося, чим вони напахтилися. Істини заради треба додати, що у немилість потрапляли і французькі парфуми.
...І в цьому є невблаганна правда - люди недалеко втекли від звірів, навіть якщо вивчили по кілька мов і одягнулися в дорогі костюми бездоганного крою. Запахи - доленосні.
Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Снег | Просмотров: 349 | Добавил: Снег | Теги: дешеві парфуми, спогади, Rasasi, парфуми, Catherine
Всего комментариев: 9
0  
9 kliya   (30 Ноябрь 2011 23:58)
Я как всегда вся погрузилась в историю:))) Будто рядом стояла smile

0  
3 Lucky   (25 Сентябрь 2011 19:16)
Прикольная статья, очень нравится как Снег излагает мысли... любуюсь больше самим написанием, нежели идеей творения))) Снежан, ты кто по образованию, если не секрет? а флакончик мне напоминает CABOTINE GRES smile он и запахом был похож?

0  
4 Снег   (25 Сентябрь 2011 20:35)
журналист и антрополог:)
На Каботин запах не похож, нееет biggrin "Катрин" - это такая сладковатая удушающая зеленца...

0  
6 Lucky   (26 Сентябрь 2011 20:52)
Так и думала, что журналистикой пахнет smile Антрополог- интерестно)) а есть каие-нть твои работы по антропологии в нете?

0  
7 Снег   (27 Сентябрь 2011 08:11)
пока еще нет. когда будут - дам знать wink

0  
8 Lucky   (28 Сентябрь 2011 14:25)
ок smile

0  
2 KFox   (25 Сентябрь 2011 12:25)
А я не помню такого ((( Помню "Интим" в бело-зеленой упаковке))) И Мажи Нуар неизвестного производства и неимоверной схожести с современкой))) А наихудшее парфюмерное воспоминание - это парфюм моей первой учительницы. Я не знаю, что это был за парфюм. Я иногда ловлю его шлейф, и пытаюсь найти его нотки в ассортименте "Новой Зари", но безуспешно! Это... наихудшее мое ольфакторное воспоминание, но я хочу знать его имя! Я даже не знаю, как его охарактеризовать! Это запах концентрированного страха и безвкусицы )))
Я даже хотела написать в блог о нем, но недостаточно информации - только вкусовщина и воспоминания маленькой перепуганной девочки, для которой потом духи долгое время ассоциировались с оружием, и этим отталкивали. Мои первые парфюмы мне потому и не запомнились, что я их воспринимала исключительно как чуждый аксессуар)))

0  
5 Снег   (25 Сентябрь 2011 20:37)
Интим - божественная амброзия по сравнению с Катрин-ой! wacko

0  
1 Аркадия   (25 Сентябрь 2011 11:04)
Помню-помню такой парфюмчик. У нас продавался на рынке на лотках и в кооперативных ларьках smile Правда, о чём он - не помню...

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

ПарФея © 2012
Создать сайт бесплатно
Погода в Украине